El Pessebre Vivent de Linyola compleix 20 anys

27/12/2018

Després de cancel·lar la passada edició, enguany el Pessebre ha tornat més reivindicatiu que mai

Una exposició fotogràfica retrospectiva dona la benvinguda als visitants del Pessebre Vivent de Linyola. I és que aquesta tradició nadalenca enguany compleix 20 anys, sent l’única que hi ha a la plana de Lleida.

Després de mesos de feina amb el muntatge, el pessebre ha inaugurat una nova edició en la que hi participen fins a 150 figurants repartits en una cinquantena d’escenes. No hi falta la tradicional anunciació als pastors o la Nativitat així com moltes escenes relacionades amb oficis antics típics del nostre territori.

Després que la passada edició es cancel·lés degut a la situació política a Catalunya, enguany el Pessebre Vivent ha tornat més reivindicatiu que mai amb escenes com la del caganer, que es troba tancat en una presó a l’infern.

En motiu del seu 20è aniversari, l’artista Ana Pulido ha realitzat un mural de 120 metres quadrats, que es pot veure durant el mateix recorregut. Des de l’entitat també han repartit 12.000 entrades per als menors de 10 anys als parcs de Nadal del territori, amb l’objectiu d’incentivar la participació. En total, entre els 5 dies de representacions, els organitzadors esperen arribar als 4.000 visitants.

Podeu consultar tota la informació i horaris a la pàgina web del pessebre.

Anna Berga