El Saló del Llibre Infantil i Juvenil tanca la 34a edició amb 13.800 visitants

23/04/2018

En l’últim dia del certamen s’ha celebrat la 7a Marató de Lectura en veu Alta, coincidit amb la Diada de Sant Jordi

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya tanca portes, aquest dilluns, després de rebre la visita de 13.800 persones, que durant 13 dies han pogut gaudir de “l’Aparador de les Meravelles” format per més de 5.000 llibres. L’augment del públic adolescent i les exposicions d’il·lustració i el cartellisme són alguns dels punts destacats d’aquesta edició, de fet, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila té intenció d’explotar, fora del Saló, la vessant de la il·lustració.

En aquesta edició també destaca que dels 13.800 visitants totals, 8.000 són infants i joves, la qual cosa suposa un increment del 6% respecte l’any anterior. 3.200 visitants han estat escolars i 4.700 han participat a les activitats organitzades en cap de setmana.

Enguany l’últim dia del Saló ha coincidit amb Sant Jordi, el que ha fet que molts dels infants i joves hagin aprofitat la seva visita al certamen per orientar-se i triar el llibre de la Diada.

En l’últim dia del certamen també s’ha celebrat la 7a Marató de Lectura en Veu Alta, que sota l’eix temàtic Mirada de dona, al llarg del dia ha reunit a més de 300 lectors que han llegit fragments d’obres de Mercè Rodoreda o Maria Mercè Marçal, entre altres. Paral·lelament, els llibres relacionats amb el procés independentista han acaparat els taulells de les llibreries de Mollerussa d’aquest Sant Jordi, compartint protagonisme, un any més, amb les roses vermelles.

 

Anna Berga