“Glory Days” serà la cançó del 3r No Surrender Festival de Vilanova de Bellpuig

01/04/2019

Es celebrarà el 29 de juny i a partir de demà ja es poden fer les inscripcions del festival d’homenatge a Bruce Springsteen

L’organització del No Surrender Festival ha anunciat que la tercera edició del mític festival d’homenatge a Bruce Springsteen se celebrarà el pròxim dissabte 29 de juny a la localitat lleidatana de Vilanova de Bellpuig. En aquesta ocasió el festival es redueix a només un dia “per mantenir l’esperit inicial amb què vam crear el projecte”, explica l’impulsor i organitzador del festival, Josep Maria Pons. D’aquesta manera, la interpretació i l’enregistrament d’una cançó de Bruce Springsteen torna a ser el motiu principal. L’esdeveniment està organitzat per L’Estoneta Sala Boss, l’Ajuntament de Vilanova i IEI i compta amb la col·laboració de Maquinària Vicens i Cal Valls.
Per aquesta tercera edició, està previst que els músics i cantants interpretin la cançó ‘Glory Days’, un tema inclòs al mític àlbum ‘Born in the USA’ del ‘Boss’, i que explica la història d’un home que torna a rememorar els seus ‘dies de glòria’ a l’època adolescent. Josep Maria Pons es mostra optimista: “esperem incrementar la xifra de participants perquè es tracta d’una cançó molt festiva” i que permet incorporar nous instruments, com les trompetes i els trombons Després de l’enregistrament de Glory Days està prevista l’actuació de la banda tribut a Bruce Springsteen Sergio Gisbert & The Jacks amb la banda al complet, una formació reconeguda com la millor banda tribut d’Europa.

 

Inscripcions obertes

A partir d'aquest mateix dimarts es poden fer les inscripcions del festival, que tornarà a situar la localitat de Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell) al món. Les inscripcions (21,20 €) i s’han de formalitzar al web www.nosurrenderfestival.com.

Fins i tot abans d’anunciar la data del festival, l’organització ha rebut peticions per participar de seguidors d’arreu del món. El ressò del festival ha arribat fins i tot a Nova Jersey, on va néixer el ‘Boss’, i des d’on també s’han interessat per l’esdeveniment. Per aquest motiu, Josep Maria Pons assenyala que existeixen moltes possibilitats que Bruce Springsteen participi en la tercera edició del No Surrender Festival.

 

Més de 880.000 visualitzacions del vídeo oficial

El vídeo de la cançó ‘No Surrender’, que es va interpretar i enregistrar l’any 2017, ja ha arribat a les 880.000 visualitzacions a Youtube, tot i que l’organització assegura que comptant les descàrregues la xifra supera el milió.

 

El ‘No Surrender’ internacional

El caràcter internacional que està adquirint el No Surrender Festival es constata en els seguidors que està acumulant el festival a les xarxes socials, on la majoria de nous adeptes són estrangers.

La segona edició del No Surrender va aplegar el 29 i 30 de juny de l’any passat a més de 5.000 persones, de les quals 1.083 eren músics vinguts d’arreu del món. La localitat del Pla d’Urgell va multiplicar per quatre la seva població habitual durant aquest cap de setmana.

Un dels moments més intensos del festival es va produir quan els 1.083 músics procedents de vuit països van enregistrar la cançó ‘Badlands’ del ‘Boss’, arribant a la capacitat màxima d’inscripcions previstes.

Músics de totes les edats van tocar el tema ‘Badlands’ sota la batuta d’Antoni Tolmos. El promotor i impulsor del ‘No Surrender Festival’, Josep Maria Pons, va valorar molt positivament la resposta de participació en la segona edició. “Hem aconseguit crear un públic fidel i un rècord de músics inscrits de forma natural i espontània. Sabem que la gent ha gaudit i això és la nostra major satisfacció”. Pons destaca la importància de situar una localitat lleidatana com Vilanova de Bellpuig, amb 1.200 habitants, al mapa del món gràcies a l’esdeveniment.

 

Un festival internacional de ‘Km0’

El festival potencia el seu vessant internacional, però a la vegada aposta pel quilòmetre zero. Josep Maria Pons destaca “la importància de l’element de proximitat, ja que durant el festival es treballa exclusivament amb empreses lleidatanes per a l’organització”.

 

Els ‘amics’ del No Surrender Festival

El No Surrender Festival ha rebut el suport de personatges famosos, com la directora de cinema Carla Simón, la presentadora i escriptora Carme Chaparro i de Carles Puigdemont, que va compartir al seu compte de Twitter l’enregistrament del videoclip de l’any 2017.

A la segona edició del No Surrender Festival també es va reservar l’espai de la casa rural l’Era de Cal Falillo de Vilanova de Bellpuig a Bruce Springsteen, convidat d’honor sempre al ‘No Surrender Festival’. Springsteen ‘disposava’ d’un tractor de la marca John Deere com a vehicle oficial per moure’s per la localitat del Pla d’Urgell.

Infolleida