'Ingravideses' de Consol Martínez guanya el 21è Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal

02/03/2019

Prop de 400 persones han assistit a l'acte de lliurament, entre elles, la Consellera de Cultura Laura Borràs

Ingravideses de l’autora valenciana Consol Martínez (Xàtiva, 1966) guanya el XXIè Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal. L’obra, de caràcter intimista, està formada per 40 poemes sense títol i que, bàsicament, expliquen sentiments com poden ser la por, el dolor o l’amor. Això estructurat en poemes que a mesura que avança l’obra són més llargs, com si fos un arbre que de mica en mica s’apropa fins a l’arrel.

Cal destacar, que aquesta edició ha batut un nou rècord de participació amb un total de 90 obres presentades. Un fet que segons Àngels Marzo, secretària i membre del jurat, constata la consolidació, no només del Maria-Mercè Marçal, sinó dels premis de poesia de la plana lleidatana.

Prop de 400 persones, entre elles la Consellera de Cultura, Laura Borràs, han assistit a l’acte de lliurament del premi on també s’ha fet reconeixement a la tasca de Jordi Pàmias, qui des de l’inici forma part del jurat. Així mateix, una desena d’alumnes de l’Escola El Carme de Mollerussa han dut a terme una lectura de poemes de la darrera edició del Premi de poesia El Sol del Pla. La guanyadora d’aquesta edició ha rebut un premi de 3.000 corresponent als drets de la primera edició de l’obra, que publicarà Pagès Editors dins la col·lecció La Suda.

Anna Berga