Jaume Aubanell presenta “La coquessa” a la biblioteca de Mollerussa

08/03/2019

El llibre ja ha rebut crítiques positives per part d’autors i editors com Jorge Carrión o Lluís Pagès.

La biblioteca comarcal Jaume Vila ha acollit aquest dijous al vespre la presentació de “La coquessa”, del barceloní Jaume Aubanell, obra guanyadora del 30è Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa.

Jaume Aubanell ha explicat que en la seva obra tria la cuina per manifestar-se i rebel·lar-se en la seva manera de relacionar-se amb els altres. Així, la protagonista del llibre relaciona la complexitat de la cuina amb la de les relacions humanes. Aubanell ha aprofitat per parlar del cercle que formen el cor, el cos i el cervell a l’hora de tastar un plat i també ha posat diferents exemples de com les persones s’expressen a través de l’acte de menjar.

El llibre, que ha sortit publicat fa un mes i mig, ja ha rebut crítiques positives per part d’experts en cuina, com Ada Parellada, i també d’autors i editors com Jorge Carrión. El president de Pagès Editors, Lluís Pagès, també ha estat present en l’acte i ha qualificat l’obra com “una reflexió complexa i intel·ligent”.

Pel que fa a la 31a edició del Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, s’han rebut un total de 37 originals procedents de diferents indrets de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. El veredicte del jurat es donarà a conèixer en un acte literari que es farà el pròxim 26 d’abril en el marc de les Festes de Sant Isidori. El premi està dotat amb 5.000 euros i, a criteri del jurat, també es concedeix un accèssit de 1.000 euros.

Infolleida