Jaume Roca s’endú el primer concurs de sardana revessa de Mollerussa

14/10/2018

Amb la màxima puntuació del concurs, el badaloní Jaume Roca, ha guanyat el primer concurs de sardana revessa de Mollerussa, amb 165 punts. La cobla Jovenívola d’Agramunt ha estat l’encarregada d’interpretar les vuit sardanes que els 21 participants han hagut de desxifrar-ne el tiratge.

Per primera vegada Mollerussa ha estat la seu d’un dels cinc concursos de sardana revessa que s’organitzen cada any a Catalunya i que puntuen per al Campionat de Sardana Revessa Individual. Es tracta d’una modalitat de sardana molt antiga on els participants han d’encertar el tiratge de cada composició.

 

Un total de 21 participants vinguts d’arreu de Catalunya han competit en aquest primer concurs de Mollerussa que en la categoria de grans, on es concentren la major part dels participants, Jaume Roca ha estat el guanyador amb 160 punts, la màxima puntuació possible. La victòria en la categoria de veterans ha estat per Josep Vilaplana amb 125 punts. I en les categories infantil i juvenil les guanyadores han estat Ivet Atsarà i Júlia Prat respectivament.

El concurs també és un examen per la cobla que ha d’interpretar les vuit sardanes del concurs a vista. Un examen, que la cobla Jovenívola d’Agramunt ha superat amb nota.

Mariona Rebull i Martí