Josefina Xufré i Laia Pon, Juncal Martínez i Natalia Ermakova, guanyadores del 52è Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa

17/12/2017

Aquesta recreació en paper d’un vestit de Wu Zetian, l’única dona emperadriu xinesa, i que va governar durant 40 anys al segle VI, s’ha endut el primer premi en la categoria d’Època en el 52è Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa i ha estat confeccionat per la modista d’Els Arcs Natàlia Ermakova. El primer premi en Fantasia se l’ha endut la modista asturiana de Langreo, Juncal Martínez, pel vestit “El beso de Oiran”, una peca inspirada en la retrospectiva de l’obra del pintor Gustav Klimt i la seva passió pel món oníric i tradicional japonès. En Moda Actual, un any més, la guanyadora ha estat la modista de Cerdanyola del Vallès Josefina Xufré i la seva filla Laia Pon pel conjunt “Golden Velvet”, una peça d’aire medieval que combina l’estil barroc amb l’estil “gasp” propi de Ralph Lauren.

El concurs també ha premiat en segon i tercer lloc de la categoria d’Època, a la modista M.Àngels Serrasolsas, de Vacarisses, per un vestit inspirat en la Dinastia Tudor, i a la llar de jubilats d’Alguaire per una recreació d’una peça que va dur Leonor de Toledo al segle XVI, respectivament.

En la categoria Fantasia el segon premi ha estat per Anastasia Petrova i Oxana Pavlenko, de Mollerussa, pel vestit La Deessa del Bosc. I la Deessa del Mar de l’Associació Cultural de dones d’Almenar ha quedat en la tercera posició.

Finalment, en la categoria de Moda Actual, Anna Bonals de Balsareny s’ha endut el segon premi pel vestit “La noia en Flames”, inspirat en la pel·lícula Els Jocs de la Fam, i la Màgia Negra de Natalia Ermakova, d’Els Arcs, ha quedat tercera.

En total, 70 vestits han desfilat aquest dissabte a la nit pel Teatre l’Amistat de Mollerussa en aquesta 52a edició del concurs Nacional de Vestits de Paper. La gala, que ha estat conduïda per l’actriu i model, Mireia Canalda, també ha comptat amb les actuacions de la Sandy River Jazz Band i el rock&roll acrobàtic de Flip-Flap. Enguany, el concurs ha rebut el suport del dissenyador Josep Maria Peiró, el qual ha cedit un disseny de la seva col·lecció de vestits de núvia perquè pugui ser reproduït en paper.

Pel que fa a la 13a edició del Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, les guanyadores, entre la quarantena de participants han estat, Montserrat Felip, de Mollerussa; Amalia Martin, d’A Coruña, i Adelina Pujol, també de Mollerussa, per aquest ordre.

Entre els premis que completen el palmarès, el Dídal d’Or, que premia la trajectòria dins el concurs ha estat per la gerent de la botiga de moda Lluna de Drap, Teresa Cardona, per la seva presència durant 21 anys al comitè organitzador. Precisament, Lluna de Drap patrocina el premi l’Agulla d’Or al millor treball artesà d’agulla que en aquesta ocasió ha anat a la modista de Mollerussa, Roser Cardona, pel vestit Georgina de la categoria d’Època. El premi als Millors Complements, que atorga la firma Guasch, ha estat pel vestit la Deessa del Bosc, d’Anastasia Petrova i Oxanva Pavlenko, de Mollerussa. Pel que fa els dos premis nous, el Botó d’Or, lliurat per Teixits Balcells a la peça millor puntuada però no premiada pel jurat ha estat per la Fada Blanca de Natàlia Ermakova, d’Els Arcs, i el premi a la Millor Model, lliurat per la revista Pasarela de Asfalto, ha estat per la mollerussenca Eugènia Piqué.
Anna Berga