La biblioteca reprèn el calendari d’activitats culturals

07/10/2020

Amb programació per a infants i també per a públic adult

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila inicia aquest dijous a les 20 hores amb la presentació de l’onzè número de la revista Mascança el programa d’activitats culturals d’aquest darrer trimestre d’any seguint sempre amb el control de l’aforament amb prèvia inscripció i reducció de grups. Aquesta activitat s’inclou dins el cicle Autors de prop, que també comptarà amb la presentació de dos llibres d’autors de proximitat com són Constantino Montañés i La història de Nu (12 de novembre) i Isidre Fontanet i el Manual de los superalimentos (19 de novembre).

Pel que fa a la programació infantil, el tret de sortida serà dimecres dia 14 amb el taller Som uns manetes... fent piranyes. Serà un dels 7 tallers previstos al llarg de la temporada i que no podran superar la quinzena de participants. Seguiran sent tallers solidaris amb el Centre de distribució d’aliments del Pla d’Urgell amb la recollida de productes per esmorzar i com a novetat els majors de 5 anys hi hauran de participar sense cap acompanyant adult per tal de donar major cabuda d’assistents. Així mateix, les inscripcions s’obriran una setmana abans i caldrà fer-les en un formulari que es trobarà a www.bibliotecamollerussa.cat També hi ha prevista una Hora del conte amb Albert Estengre i Maixa i l'Ós el dia 25 de novembre.

D’altra banda, el pròxim 26 d’octubre comença també l’activitat del Club de Lectura, que imparteix de nou l’escriptor Ramon Rubinat i que tindrà una catorzena de participants. El primer dels llibres que es tractarà serà La Companyia Nòrdica, d’Albert Villaró, i comptarà amb la participació de l’autor que en parlarà directament amb els participants. Les altres sessions seran el 23 de novembre (El Mar, de John Banville) i el 21 de desembre (La vegetariana, de Hang Kang).

La biblioteca també acollirà el pròxim 22 d’octubre a les 19 hores la xerrada Aprendre dels canvis i les pèrdues, que oferiran professionals del Servei de Suport al Dol, que també treballen conjuntament amb el consistori per oferir el programa Reinicia, amb teràpies individuals i grupals. Aquesta activitat, que forma part d’un cicle de xerrades,  havia de dur-se a terme el mes de març i va quedar ajornada a causa de la pandèmia.

Infolleida