La calçotada popular de Mollerussa ja té projectes finalistes per la seva 5a edició

11/03/2019

Els 3 projectes finalistes han estat els de la Fundació Chersire Llar de Ponent, de l’Àrea Bàsica de Salut Pla d’Urgell i del Casal Popular l’Arreu

Aquest dijous, els membres del jurat de l’Espenta. Concurs de projectes per a la Calçotada Popular de Mollerussaconstituït per l’Àlex CulleréTècnic de Cultura, Montse RuízTècnica de Servei de Mediació, Pau del ValleMembre de l’Associació Amics i Amigues del Salt del Duran (guanyadors de l’anterior edició) i Ignasi Gómez- periodista de MollerussaTV – han seleccionat els tres projectes finalistes que es sotmetran a votació popular el dia de la Calçotada Popular.

En l’edició d’aquest any, s’han presentat un total de cinc candidatures de projectes o idees. El que representa el mateix nombre que en la passada edició, però gairebé la majoria d’iniciatives i entitats son la primera vegada que es presenten en aquest concurs de projectes. L’Espenta pretén afavorir i estimular la creació de nous projectes entre les entitats mollerussenques, dinamitzar i fomentar el teixit associatiu de la ciutat i crear un recurs d’autofinançament a través de la recaptació de la Calçotada Popular de Mollerussa.

Així, el diumenge 31 de març, els assistents a la calçotada popular de Mollerussa podran escollir una de les propostes finalistes:

  • Viure sobre rodes de la Fundació Chersire Llar Terres de Ponent per donar visibilitat a les persones amb diversitat funcional a través d’una exposició fotogràfica del dia a dia dels residents, a més a més, ens guiaran per l’exposició a través de capsules vivencials, per finalitzar amb taules rodones i debats sobre la diversitat funcional.
  • Donem la cara, que tothom ens vegide l’Àrea Bàsica de Salut Pla d’Urgell vol donar visibilitat als problemes de salut, problemes sanitaris i promocionar hàbits saludables a través de la commemoració dels diferents dies mundials i internacionals que tinguin un major significat o impacte amb la ciutadania de Mollerussa.
  • Lo Parrot: el Bandoler del Casal Popular l’Arreu busca la col·laboració ciutadana per finançar les despeses del seu primer projecte editorial, el conte infantil Lo Parrot: El Bandoler, escrit per Txell Giné Capdevila i il·lustrat per Carme Maria Martin, sobre la figura llegendària i enigmàtica del Jaume Banqué, lo Parrot de Mollerussa.

Cal recordar que la construcció dels gegantons El Pepito i La Carme, el projecte Mollerussa Capital de la Sardana 2016, la festa del Dia de les Banquetes ila instal·lació d’una tanca de fusta perimetral al Salt del Duran han estat les propostes beneficiàries del concurs en les darreres edicions.

La Calçotada Popular de Mollerussa i l’Espenta. Concurs de Projectes són una iniciativa impulsada pel Casal Popular l'Arreu, el Jovent de Mollerussa, l'Orfeó Renaixença, La Colla dels 50i+, l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, l'Agrupament Escolta i Guia Cal Met i l'Associació de Dones Albadaamb la col·laboració de Mollerussa, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Generalitat de Catalunya.

Infolleida