La Cassola de Tros torna al Palau d'Anglesola

04/04/2022

Un total de 8 colles s'han animat a participar en el 1r Concurs de Cassoles de Tros del Palau d'Anglesola

Focs encesos, cassoles i estris a punt, la teca preparada i un bon esmorzar per agafar forces i fer passar el fred intens. Així començava el primer diumenge d'abril al Palau d'Anglesola, que d'aquesta manera recuperava la tradicional festa de la Cassola de Tros que va quedar aturada la primavera del 2020.

Com a novetat, la trobada popular s'ha convertit en competició. Un total de 8 colles s'han animat a participar en el 1r Concurs de Cassoles de Tros del Palau d'Anglesola: cinc del municipi, una de Torregrossa, una dels Alamús i una de Linyola. També hi havia la possibilitat de sumar-se a la cassola popular, cuinada pel Poli Bar.

El jurat, format pel Pepito Lladonosa, reconegut cuiner de Lleida, la Taia Zahariya barista premiada en diferents certàmens, en Jordi Fígols (cuina) i Rosa Salvia (sala) professors de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, han donat el primer premi a la cassola dels Alamús, seguida de la del Jovent del Palau i la de la colla del Joan Miró. Totes les colles que han participat a la festa han rebut un obsequi amb productes de la terra, que ha entregat la Rosa M. Gabernet, pubilla del Palau d'Anglesola. I tots els comensals s'han endut de regal una cassoleta de fang.

Mentre les cassoles anaven fent xup-xup omplint d'olor l'esplanada del pavelló poliesportiu, hi ha hagut diferents activitats: taller de pintacares, inflables, jocs de taula, jocs tradicionals d'estirar la corda i cursa de sacs... Durant la sobretaula s'han celebrat un parell de bingos i diferents sortejos. Els beneficis es destinaran íntegrament a l'ajuda humanitària per Ucraïna. El DJ – JP ha amenitzat musicalment la tarda, ajudant amb la seva música a pair la cassola.

La jornada s'ha solidaritzat amb el patiment ucraïnès, recollint 1.200 € per atendre les víctimes de la guerra. Ho han fet possible els 280 comensals, el Consellet de Participació Adolescent, l'empenta organitzadora del Poli Bar i la Comissió de Festes i el suport d'empreses patrocinadores: Ca l'Alsina, Cal Colau, Fogot Restaurant, Bike Aventura de Vila-sana, Penya Barcelonista del Palau d'Anglesola, Plus Fresc, Nufri, Peixateria Montilla, Congelats Borràs, Congelats Magasa, Cooperativa d'Artesa, Càrniques del Pla, Detercom, Cafès Delsams, Perruqueria Maria Jose Astacio, Celler Martín Codax , Òliba Green Beer, Coca-cola, Distribuïdora Bosch HNos SA, Javier Vera (Frish Ravid).

La Taia, restauradora i membre del jurat, és d'origen ucraïnès i lidera les mobilitzacions a favor de la pau i les campanyes de recollida d'ajuda humanitària a Lleida i Fraga. Ha agraït moltíssim que s'hagi tingut en compte el drama del seu país enmig de la trobada. D'altra banda, els participants han valorat que després dels llargs mesos d'aturada social, és molt necessari parar taules llargues, encendre focs, remenar cassoles tot fent-la petar amb els veïns.

Infolleida