La tercera ruta saludable de Linyola repassa els escenaris de la Guerra Civil

12/07/2018

Durant aquests dies, una quinzena de joves d’entre 14 i 17 anys que participen al 3r Camp de Treball del municipi, senyalitzaran i condicionaran aquesta ruta. Un dels espais destacats és els nius de metralladores que hi ha al tossal de la Costera

En aquesta zona de Linyola, anomenada el tossal de la Costera, s’hi conserven tres nius de metralladores que van ser construïts pels soldats republicans durant la Gerra Civil Espanyola. Es creu que en tot el municipi hi havia una desena d’espais més com aquest tot i que actualment el de la Costera és l’únic que es conserva. Una d’aquestes estructures defensives està encara força enterrada però les altres dues són molt visibles gràcies a la feina que durant aquests dies estan duent a terme la quinzena de participants al 3r Camp de Treball de Linyola.

Aquesta zona que habiliten els joves d’entre 14 i 17 anys durant el Camp de Treball forma part de la tercera ruta saludable del municipi. Durant les dues setmanes que els joves, vinguts d’arreu de Catalunya, estaran a Linyola, senyalitzaran i condicionaran aquesta ruta circular de 8km i que té, com a eix vertebrador, els escenaris de la Guerra Civil al municipi.

El proper divendres 19 de juliol els mateixos participants al Camp de Treball presentaran aquesta tercera ruta saludable als veïns i veïnes de Linyola. A més, aquesta es complementarà amb una exposició del fotògraf Francesc Boix sobre la Gerra Civil a les terres lleidatanes, que es podrà visitar durant els propers 2 mesos.

 

Anna Berga