L’Ajuntament de Mollerussa demana que s'eviti alimentar als gats sense tenir l’acreditació per fer-ho

26/08/2020

El consistori també ha completat la identificació a través de codis QR de deu edificis culturals i històrics

L’ajuntament de Mollerussa ha demanat a la ciutadania que eviti alimentar els gats a la via pública si no disposa de l’acreditació corresponent per a fer-ho, tal com recull l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals que va entrar en vigor el març del 2019. El consistori ha rebut darrerament diferents queixes per aquesta praxi en determinades zones de la ciutat, ja que es fa indegudament. Per aquest motiu, intensificarà els controls per tal de sancionar aquestes actituds incíviques, segons ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha fet una crida perquè les persones interessades en dur a terme aquesta funció s’adrecin al consistori per sol·licitar el carnet que les acrediti per fer-la.

Solsona ha recordat que alimentar els animals a la via pública sense autorització és considerat una infracció lleu que pot ser sancionada amb multes que van dels 100 als 300 euros, segons recull l’ordenança. L’alcalde ha posat de manifest que l’ajuntament està compromès amb el benestar animal i la tinença responsable, per la qual cosa vol facilitar la pràctica de l’alimentació però vetllant també per al bon veïnatge. Per aquest motiu, les autoritzacions o carnets que es lliuraran des del consistori caldrà que recullin especificat les zones i les colònies que s’alimenten i el lloc pactat per col·locar l’aliment, que en cap cas pot ser discrecional a la via pública ni sota de vehicles ni en entrades particulars.

L’Ajuntament també ha completat la identificació a través de codis QR de deu edificis culturals i històrics

L’Ajuntament de Mollerussa ha completat en el darrer mes la instal·lació de deu elements identificadors a través de codi QR del patrimoni cultural i històric de la ciutat, una actuació que es va iniciar a finals de febrer amb la col·locació dels dos tòtems dedicats al Teatre L’Amistat i al Museu de Vestits de Paper i que ara s’ha reprès. Els vuit elements que completen la iniciativa són els que identifiquen altres edificis emblemàtics com l’Ajuntament, la Casa  Canal, l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, l’església de Sant Jaume, la capella de Sant Isidori, Cal Duch, l’edifici de Cal Niubó que és seu del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i el pou del segle XVIII que hi ha a la plaça de Manuel Bertrand.

D’aquesta manera, l’Ajuntament recull la iniciativa impulsada per l’associació A2MIC a través del projecte Passejant per Mollerussa que el 2016 va documentar els elements més significatius del patrimoni de la ciutat amb la voluntat de donar a conèixer el seu valor històric i cultural.

 

 

INFOLLEIDA