L'Art i el comerç local omplen la Fira de l'Estany d'Ivars

07/04/2019

Els germans ivarsencs Schmitz Coll han presentat, aquest dissabte, la seva primera exposició d'art conjunta on l’artista Erik Schmitz ha cedit una de les seves escultures al municipi.

La gastronomia, l’art i el comerç local han estat els protagonistes de la Fira de l’Estany d’Ivars d’Urgell. La periodista i presentadora Mari Pau Huguet ha estat l’encarregada d’inaugurar l’onzena edició d’aquesta fira que durant tot el cap de setmana ha omplert el pavelló poliesportiu amb prop de 40 parades de productes d’artesania, gastronomia i de comerç local. Així mateix, també s’han realitzat una vintena d’activitats com tallers, passejades de ruquets i ponis o tastos de vins. Una de les activitats destacades ha estat la presentació de l’exposició d’Art dels germans ivarsencs Kim, Erik i Swen Schmitz Coll. És la primera vegada que aquests germans, nascuts a Alemanya i arrelats a Catalunya, exposen conjuntament les seves obres, que combinen la pintura i l’escultura.

En el marc de la fira, l’artista Erik Schmitz, ha anunciat que cedeix al consistori una de les seves escultures per a que formi part del patrimoni municipal. Es tracta d’un ànec de coll verd de gran format de fusta que fa relació amb l’estany i l’anomenat parc de les oques.

L’exposició d’Art dels germans Schmitz Coll es traslladarà el 18 de maig fins a l’edifici de Cal Sinén, al mateix Estany d’Ivars i Vila-sana.

Anna Berga