Les escoles de Primària i Secundària se sumen a la celebració del Dia de les Persones amb discapacitat

26/11/2019

Es farà el 3 de desembre al Teatre L’Amistat amb la participació de 350 alumnes que vestiran un arbre de fusta amb desitjos d’integració

 

Més de 350 alumnes dels centres de Primària i Secundària de la ciutat participaran el pròxim 3 de desembre en l’acte de celebració del Dia Internacional de les Persones amb discapacitat que es farà al Teatre L’Amistat a dos quarts d’11 del matí. És l’alumnat que ha participat de la campanya Creixem en la diversitat que s’ha dut a terme al llarg d’aquest curs amb l’objectiu de buscar complicitats acostant la realitat de les persones amb discapacitat als escolars i alhora treballar en el foment de valors.

Els impulsors d’aquesta campanya han estat les quatre entitats que treballen a la ciutat amb les persones amb discapacitat i que avui han explicat a l’Ajuntament, acompanyats de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, l’acte de culminació d’aquesta campanya que consistirà en la lectura d’un manifest i en vestir l’arbre dels desitjos per a assolir la integració d’aquest col·lectiu. Són Acudam, representada per la seva presidenta Angelina Roure; l’Associació per a la Salut Mental del Pla d’Urgell, presidida per Josep Lavin; el Centre d’Educació Especial Siloé i la Llar Terres de Ponent, que han estat representades per les seves directores, Magda Sagra, i Anna Peiró, respectivament.

L’objectiu de la celebració és donar visibilitat a les persones amb discapacitat i alhora presentar les entitats que treballen per a la seva integració a tots els nivells donant a conèixer els serveis que ofereixen per afavorir la igualtat d’oportunitats d’aquest col·lectiu. L’alcalde ha assegurat que “a Mollerussa som uns privilegiats perquè fa anys que compartim el dia a dia amb aquesta realitat a través de les entitats que hi treballen” i amb les quals com a administració s’hi col·labora.  Per part de les entitats implicades, la voluntat és continuar impulsant campanyes conjuntes com la de Creixem en la diversitat, la qual s’ha fet entre l’alumnat de 5è i 6è de Primària i els de 1r d’ESO.

Infolleida