Linyola restaurarà la portalada de la façana de l’església

23/08/2017

A la portalada hi ha 4 elements escultòrics dels quals 2 es troben molt malmesos i els altres 2 estan en procés d’erosió.

Linyola restaurarà la façana de l’església. Concretament l’actuació es concentrarà a la portalada del temple on s’hi troben quatre elements escultòrics, els quals estan molt malmesos i en procés d’erosió. El projecte, que es durà a terme amb l’ajut de l’IEI i el departament de Cultura, està valorat en uns 20.000 euros i les obres s’espera que comencin abans d’acabar l’any.

Una de les millores que també s’aniran implementant és la senyalització del campanar amb la col·locació de panells informatius. Des de la terrassa d’aquest campanar, a 30 metres d’alçada, es pot arribar a veure part del Parc Nacional d’Aigüestortes o la Seu Vella de Lleida entre altres, i s’espera que aquestes millores serveixin per promocionar el temple com a punt d’interès.

A finals de juliol el temple ja va inaugurar la restauració de la campana de Sant Sebastià i del sistema automàtic de repic de campanes els quals van quedar malmesos arran d’un llampec que va caure a l’agost de l’any passat.

Anna Berga