Més de 1.000 persones assisteixen a la Cantata 1714-2014 en benefici als presos polítics

29/01/2018

L’acte reivindicatiu s’ha celebrat aquest diumenge al pavelló poliesportiu de Bellvís

Un miler de persones han omplert aquest diumenge el pavelló poliesportiu de Bellvís per gaudir de la Cantata 1714-2014: 300 anys vencent. Aquesta obra, composada pel junedenc Josep Rosinach i Boronat ha comptat amb la participació de més de 300 cantaires, d’una vintena de corals del territori, entre elles les de Bellvís, Linyola, Mollerussa, Ivars d’Urgell, Miralcamp o Vilanova de Bellpuig, a més d’orquestra, solistes, i rapsodes. L’obra detalla des els esdeveniments de la Guerra de Successió a Catalunya fins a l’actualitat, una actualitat molt marcada pels esdeveniments polítics dels últims mesos.

La Cantata ha estat organitzada per l’Ateneu Popular Plana d’Urgell amb la col·laboració del consistori de Bellvís, l’ANC, Òmnium i el CDR de la comarca i tots els diners recaptats es destinaran a la Caixa de Solidaritat en benefici als presos polítics.

 

En l’acte reivindicatiu s’ha sentit crits de “Llibertat” i “Independència” i també s’ha deixat 9 cadires buides en record als presos polítics i als representats que estan a l’exili.

Anna Berga