Mollerussa ha celebrat un Sant Jordi virtual

24/04/2020

Ha estat a través de la 9a edició de la Marató de Lectura en Veu Alta, que ha comptat amb la participació de tots els centres educatius

Mollerussa ha celebrat la novena edició de la Marató de Lectura en Veu Alta, per commemorar Sant Jordi. Aquesta activitat s’ha hagut de reconvertir en un format virtual degut a la crisi del coronavirus i és per això que els participants han hagut d’enregistrat un vídeo de tres minuts on explicaven o llegien un conte. La tecnologia ha permès que aquesta tradició s’hagi infiltrat a les cases per sobreviure al confinament.

L’alcalde de Mollerussa, des de casa seva, ha obert la jornada on també hi han participat tots els centres educatius del municipi. Els seus contes s’han retransmès a través de l’emissora local Ràdio Ponent perquè aquells qui no tenen accés a les xarxes socials també els hagin pogut escoltar.

D’altra banda, des de l’Associació de Dones Albada s’han sumat i han promogut entre totes les seves associades la participació en la iniciativa de confeccionar una rosa amb qualsevol material al seu abast per penjar-la als balcons i finestres i així celebrar també Sant Jordi vestint de color els carrers.

Per últim, l’Ajuntament ha engalanat la seva balconada principal amb una rosa, cedida per l’empresa d’il·luminació de Sebastià Garralón. La rosa, que durant la nit sil·lumina, es mantindrà fins a la Festa de Mare de Déu de Montserrat.

RICARD GÓMEZ