Mollerussa se solidaritza amb el càncer infantil amb la festa ‘Posa’t la Gorra’

21/09/2020

L’acte se celebrarà aquest diumenge a la plaça Manuel Bertrand respectant les mesures sanitàries. Es durà a terme la presentació del llibre Les ales de la vida, es llegirà el manifest d’enguany i s’acabarà amb l’actuació del grup ‘The Toxic Girls’.

Mollerussa celebrarà el pròxim diumenge 27 de setembre  a partir de dos quarts d’11 del matí la quarta festa Posa’t la gorra, organitzada per l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) i l’Ajuntament. Ho farà amb un canvi de format marcat per les mesures de prevenció de la Covid-19 i també d’ubicació, ja que passa del Parc Municipal a la plaça de Manuel Bertrand.

Des del consistori han remarcat la necessitat de mantenir aquesta cita en el calendari solidari de la ciutat tot i les circumstàncies actuals. Per això, s’aplicaran totes les mesures sanitàries per fer que l’edició sigui “més estàtica en el format”. L’inici de l’acte serà amb la presentació del llibre de Sílvia Cano, que narra la seva experiència autobiogràfica com a mare d’un infant malalt de càncer a la qual se sumen també les entrevistes fetes a 14 famílies més en la mateixa situació. La seguirà la lectura del manifest a càrrec d’un infant de la ciutat que ha patit la malaltia. El punt final el posarà l’actuació del grup local ‘The Tòxic Girls’. L’acte comptarà amb la participació de les pastisseries Sant Isidori, Tricas i Patet, així com del bar La Botiga, que se sumaran a la festa amb una oferta Posa’t la gorra.

L'objectiu és recaptar fons per l’entitat AFANOC a través de la compra de la gorra, que enguany és en disseny texà de la marca Pepe Jeans, i d’una mascareta dels Xuklis, una casa que serveix com a recurs temporal per a les famílies que s’han de desplaçar a Barcelona per rebre tractaments als hospitals de referència. Durant tota la setmana i també al llarg del dia 27, es podran comprar les gorres de la festa a les pastisseries Sant Isidori i Patet.

Infolleida