Mural al parc de les Monges de Bellvís

18/06/2021

Reconeixement a les generacions que van formar-se a l'escola de la Sagrada Família

El parc de les Monges completa la seva imatge amb un mural, obra de l’artista Swen Schmitz, amb el que es vol evocar el record de l’escola de la Sagrada Família.

La intenció del projecte ha estat, no només guarnir el parc dotant de vida el mur, sinó també mantenir viu el record d’aquell edifici on durant molts anys es va prestar un important servei als infants del nostre poble.

Per això les protagonistes del mural són dues nenes que s’ajuden en l’estudi mantenint una actitud alegre i solidària. Amb les seves figures es vol representar la importància de la formació com a via per aconseguir noves oportunitats amb les quals millorar les expectatives de vida. Sobretot de les nenes en èpoques passades. La felicitat acompanya l’escena amb l’evocació dels jocs tradicionals que han viscut generacions de bellvisencs i bellvisenques, i que es poden continuar gaudint en l’actual plaça.

Així doncs, el mural lliga el passat de l’indret amb el present. Pretén vincular el record del passat amb el seu ús actual. Apel·la tant a aquelles persones que van ser alumnes de l’escola i que ara, anys després, hi continuen anant a seure als bancs per prendre el sol o la fresca, com també a les generacions joves actuals que hi van a jugar. L’espai de les Monges continua sent un espai on els infants són els protagonistes. Un racó del poble on poden omplir el baül dels records i de les vivències que els arrelen a Bellvís.

L'ajuntament de Bellvís agraeix a Francesc Serrano la seva col·laboració en la realització d’aquest projecte.