My Artificial Muse, el projecte de Marc Marzenit i Albert Barqué-Duran que uneix ciència i art

20/04/2018

Els mollerussencs presenten aquesta performance el proper 12 de maig al Teatre L’Amistat

El Teatre L’Amistat de Mollerussa acollirà el proper 12 de maig la presentació de My Artificial Muse, una obra que combina cultura i ciència de la mà de dos mollerussencs: el músic i productor musical Marc Marzenit, i l’investigador i postdoctorat en ciències cognitives a la City University de Londres, Albert Barqué-Duran, conjuntament amb l’artista alemany especialista en algoritmes, Mario Kingleman. L’objectiu: crear obres d’art fetes totalment de manera artificial.

La performance comptarà amb 3 espais en el mateix escenari, un on es farà la pintura, un altre on es treballarà la intel·ligència artificial i el darrer on es veurà la interacció entre l’home i la màquina. Tot això al ritme de la banda sonora creada per Marc Marzenit que també variarà segons la combinació de la màquina i els moviments del pinzell, oferint cada vegada un espectacle únic.

My Artificial Muse es va presentar de manera conceptual al Sónar+D de l’any passat. Ara a Mollerussa es donarà el tret de sortida a la gira que portarà als tres artistes a ciutats com Cracòvia o Medellín.

Anna Berga