“Pells mortes”, d’Eva Saumell, guanya la tercera edició del Concurs de textos teatrals per a espectacles de petit format de Saó de Ponent

29/03/2019

Aquesta edició ha rebut un total de 34 textos i el premi està dotat amb 5.000€

Eva Samuell, amb l’obra “Pells Mortes, ha estat la guanyadora de la tercera edició del Concurs de textos teatrals per a espectables de petit format que organitza Saó de Ponent. Dels 34 textos que s’han enviat en aquesta tercera edició el jurat a escollit el text d’aquesta dramaturga vilafranquina. El jurat ha valorat, d’una banda, la perspectiva femenina amb què s’aborda la memòria històrica –especialment des del punt de vista íntim i familiar– a través de quatre generacions de dones i, de l’altra, la teatralitat del text –en el tractament espacial i la coralitat dels personatges– que ofereix moltes possibilitats d’escenificació. Així mateix, també ha volgut remarcar la riquesa de codis dramàtics que posa en joc, la precisió de la documentació i dels referents històrics que s’hi treballa i l'excepcional qualitat literària de l’obra.

L’acte ha estat acompanyat musicalment pel cantautor i sonoterapèuta Oriol Ginestà de Castellserà.

El premi de 5000€ ha estat possible gràcies a la col·laboració entre Saó de Ponent, l’Ajuntament de Mollerussa, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

Eva Saumell és llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre i Doctora en Estudis Teatrals per la UAB, desenvolupa la seva activitat professional com artista - pedagoga amb col·lectius molt diversos. A més, compagina la seva feina artística amb la investigació i la divulgació teatral.

Infolleida