Sidamon vol recuperar el Tossal de les Tenalles

09/02/2017

Aquest fragment d’àmfora, porta gravat en lletres ibèriques el nom de la persona a qui pertanyia i és una de les peces de ceràmica trobades, durant les excavacions del segle passat, al Tossal de les Tenalles, un poblat ibèric situat a Sidamon. Ara, des de l’ajuntament del municipi i amb la col·laboració del Grup de Recerques de les Terres de Ponent es vol posar en rellevància aquest espai i potser, de cara a un futur, recuperar-ne les excavacions.

Amb l’objectiu de crear consciència a la població sobre el patrimoni ibèric, aquest cap de setmana es celebra a Sidamon les jornades Territori i poblament a la Plana Ilergeta. Dissabte hi ha programats col·loquis i taules rodones sobre diferents assentaments ibèrics del territori i diumenge hi haurà una visita guiada al Tossal de les Tenalles de Sidamon, als Vilars d’Arbeca i al Molí d’Espígol a Tornabous.

Actualment al Tossal de les Tenalles hi ha excavat un 5%, tot i que aquest número podria augmentar en els pròxims anys si la conjuntura política hi és favorable.

 

Anna Berga