Un estudi sobre mestres i escoles de Vilanova a les jornades de Mascançà

22/10/2019

Les jornades arribaran aquest dissabte a la seva 10a edició i comptaran amb la presència de 17 investigadors.

El pròxim dissabte, 26 d’octubre, Vilanova de Bellpuig serà la seu de la 10a edició de les Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell. Aquest acte anual aplega a investigadors de tots els àmbits científics que centren les seves investigacions en el Pla d’Urgell. Jaume Suau, president de Mascançà, destaca que aquesta edició és especial per ser la desena que se celebra i ha assenyalat que “la fita ha quedat fixa en el calendari científic comarcal”.

Durant l’acte es presentaran quatre estudis d’història, tres de ciències naturals, dos de literatura. Així com de pedagogia, periodisme o comunicació, entre d’altres. La ponència inaugural anirà a càrrec de la vilanovina i exdirectora del Museu de Lleida, Montse Macià.

En aquesta edició seran 17 els investigadors que presenten les seves recerques a l’espera que siguin publicades a la següent edició de Mascançà. Revista d’Estudis del Pla d’Urgell. Una revista comarcal que aquest any ha arribat també a la 10a edició.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vilanova, Maria Dolors Pascual, ha ofert tota la col·laboració necessària a l’entitat per tal que les jornades siguin tot un èxit. Pascual ha explicat que l’ajuntament posa a disposició dels organitzadors tots els mitjans perquè les jornades es puguin retransmetre per internet.

Infolleida