Un llibre amb il·lustracions de Josep Vallverdú culmina la setena edició de ‘l’Hort Poètic’ de Bellvís

16/10/2023

L’obra, amb una selecció de 20 poetes, es donarà a conèixer el proper diumenge, 22 d’octubre, al Casal Cultural de Bellvís

La vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach; l’alcaldessa de Bellvís, Sílvia Escalé, i l’organitzador de la trobada, Jaume Suau, han participat en la presentació del llibre ‘Hort Poètic’, que enguany ha arribat a la setena edició, i que compta amb il·lustracions de Josep Vallverdú. L’edició de la publicació ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Bellvís i els Arcs i de l’IEI.

El llibre veurà la llum el proper diumenge, 22 d’octubre, en un acte al Casal Cultural, i compta amb la participació de diversos poetes que han publicat 41 poemes, “que s’ha convertit en un referent de la poesia a les comarques de Lleida”, ha destacat Suau.

Concretament, els poetes que hi han participat són: Eduard Batlle, Josep Borrell, Vega Cerezo, Paloma Corrales, Joan Francesc Dalmau, Maria Josep Escrivà, Mónica Gabriel y Galán, Manuela Ipiña, Jordi Jové, Xavier Macià, Àngels Marzo, Anton Not, Jordi Pàmias, Jaume Pont, Carme Romia, Joan Rovira, Josep Maria Sala-Valldaura, Jaume Suau, Josep Vallverdú i Antònia Vicens com a poeta convidada.

L’Hort Poètic’ aplega 41 poemes seleccionats pels propis autors. Alguns d’inèdits i d’altres amb els quals se senten identificats. La presentació d’aquest recull segueix l’ordre alfabètic dels cognoms. Els poetes convidats són de procedència diversa: Catalunya, País Valencià, les Illes Balears, Madrid, Guadalajara, Bilbao, Múrcia i Alacant. Tots ells formen part d’una diversitat literària present i indistinta a l’idioma utilitzat, perquè la poesia no diferencia la convivència i l’alternança de la llengua quan es tracta d’expressar els propis sentiments.

Estefania Rufach ha destacat que aquest esdeveniment s’organitza amb èxit des del 2016, i que al llarg d’aquestes set edicions s’hauran recitat més de 150 poemes i s’han plantat vint arbres d’espècies diferents. Com ja és tradicional en aquesta activitat, els poetes convidats escullen un poema seu que els és significatiu i un arbre. En una capseta del temps es col·loca el poema i es “planta” conjuntament amb l’arbre triat.

De la seva banda, Sílvia Escalé ha remarcat la importància que el llibre compti amb il·lustracions i dos poemes de Josep Vallverdú. “Ell està molt emocionat de poder venir. Des de l’Ajuntament creiem que aquest és un esdeveniment molt important per a la comarca”, ha dit.

La presentació en públic del llibre ‘Hort Poètic’ tindrà lloc el proper dia 22 d’octubre al casal Cultural de Bellvís. Hi assistiran Josep Vallverdú i alguns dels poetes participants. El grup “Fil Invisible” recitarà poemes inclosos en la publicació i el “Cor Banaha” interpretarà dues peces inèdites que el compositor Rafel Moreno ha musicat a partir de poemes de Jaume Suau relacionats amb l’Hort Poètic.

La recaptació de la venda in situ del llibre anirà destinada a la Marató de TV3.

Infolleida