Vila-sana torna a celebrar presencialment la commemoració de la Mare de Déu de la Cabeza

25/04/2021

En una carpa exterior i respectant les mesures de seguretat

Vila-sana ha celebrat presencialment, després de l’impàs de l’any passat, la commemoració a la seva copatrona, la Mare de Déu de la Cabeza. La missa ha tingut lloc diumenge 25 d’abril a les 12 del migdia en una carpa a l’exterior. L'organització ha aplicat les mesures de seguretat per garantir la ventilació, les distàncies, la limitació d’aforament i l’obligació de portar mascareta.

Per compensar el límit d’aforament i tenint en compte l'expectació que té aquesta celebració cada any, la confraria també ha optat per retransmetre per internet la missa. D’aquesta manera, s’ha instal·lat una càmera durant la commemoració i s’ha retransmès de forma universal i lliure a través de YouTube. A més, com és tradició, també s’ha proposat als veïns que hi participin penjant els domassos als balcons.

La Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana procedent d’Andujar (Jaen) fa més de 300 anys i, des d’aleshores, està a la capelleta de la Casa Vella a on ha estat venerada per la població. L’any 1995 es va fundar la confraria amb l’objectiu de venerar-la dos cops l’any. Una, l’últim diumenge d’abril coincidint amb la festa de la romeria que es fa a Andujar, i l’altra per la Festa Major del setembre de Sant Miquel, ja que la Mare de Déu de la Cabeza és copatrona de la Vila-Sana.

Infolleida