Vilanova de Bellpuig commemorarà els seixanta anys de la colla Sol Ixent

Totes les colles sardanistes de la població participaran en l’aplec

El diumenge 6 d’octubre Vilanova de Bellpuig celebrarà l’edició número trenta-set de l’aplec de la sardana a la població. Una edició molt especial perquè es commemoraran els seixanta anys de la fundació de la colla sardanista de Vilanova de Bellpuig, Sol Ixent. Una colla que continua en actiu i que dona pas a la resta de colles més petites de la població.

La trobada sardanista s’iniciarà a les 5 de la tarda en el pavelló Municipal, amb un bingo musical, i continuarà amb el programa sardanista a càrrec de les cobles Jovenívola d’Agramunt i la Cobla Tàrrega. Al llarg de l’aplec, l’Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig, organitzadora de la festa, ha preparat tot un seguit d’activitats com una exhibició de les colles locals, les quals ballaran una sardana en la modalitat de punts lliures.

Les colles són: Guineu Saltirona, els sardanistes més petits; Saltirons, en categoria Infantil; Noves Branques, com a juvenils, i Sol Ixent, els més grans del grup. L’organització també ha preparat un concurs de dibuix adreçat a la mainada, hi haurà servei de bar, xocolata desfeta, coca i entrepans. La festa acabarà amb la sardana de germanor i un sorbet de crema catalana i sucs. L’aplec de la sardana compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig.


Nous cursos conduïts per l’Agrupació de Mollerussa, també a Fondarella i el Palau d’Anglesola

L’Agrupació Sardanista de Mollerussa posa en marxa una nova temporada de cursos de sardanes a la capital del Pla d’Urgell i altres pobles de la comarca. El curs d’ensenyament de la sardana a Mollerussa s’iniciarà el pròxim dijous d’octubre a la Sala Polivalent de l’Amistat en horari de les 5 a 6 de la tarda. El curs de Mollerussa està adreçat a les persones grans per tercer any consecutiu.

Fondarella també serà la seu d’un curs d’ensenyament de la sardana que se celebrarà tots els dilluns de l’any a partir del 7 d’octubre de les 7 a les 8 del vespre. Aquest curs és obert a la participació de tota la població major de divuit anys.

També l’Agrupació ultima els detalls del curs que impartirà al Palau d’Anglesola els dimecres de les 8 a les 9 del vespre. Aquesta en serà la tercera edició i també està oberta per a tothom major de divuit anys. L’Agrupació Sardanista de Mollerussa ofereix la possibilitat d’organitzar un curs de sardanes a qualsevol població de la comarca amb l’objectiu de mantenir la dansa catalana en les poblacions que manquen d’agrupació sardanista.
Infolleida
Segre