Vilanova de Bellpuig, seu de les X Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell de Mascançà

07/05/2019

Es celebraran el 26 d'octubre i les propostes de comunicació es poden presentar fins al dia 1 de juliol.

Vilanova de Bellpuig acollirà el proper 26 d’octubre les X Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell organitzades pel Centre de Recerques de la comarca Mascançà i l’ajuntament del municipi.

Aquesta trobada té com a objectiu donar a conèixer la comarca als seus habitants, ja sigui a nivell d’història així com de diferents disciplines com poden ser l’arquitectura, la salut, la botànica o l’economia, entre altres. Es tracta d’unes Jornades més que consolidades ja al calendari del Mascançà com bé indiquen les xifres: en les diferents edicions hi ha passat prop d’un miler de persones, s’hi ha presentat 115 comunicacions i uns 130 investigadors i investigadores han exposat les seves recerques sobre la comarca.

La majoria de les comunicacions que es presenten a les Jornades d’Estudis es publiquen, posteriorment, a la revista Mascançà. Aquesta publicació ha anat agafant pes dins el món científic i des del 2010 fins a l’actualitat, ha rebut més de 43.000 visites on-line.

Les propostes de comunicació per aquestes X Jornades ja es poden presentar al correu de Mascançà fins al dia 1 de juliol.

 

Anna Berga