Xerrada “Veus, marges i cultura” a Vilanova de Bellpuig

26/04/2022

Acte inclòs en la programació de Viladona

Vilanova de Bellpuig ha presentat una sessió sobre el model de cultura del territori. Durant la xerrada s'ha dit que el 70% de les dones que treballen a la indústria musical cobren menys que els homes. També que els pressupostos de projectes cinematogràfics, dirigits per dones, són un 40% més baixos que els dels seus companys.

Durant l'acte, Cristina Madrid stage i tour manager, ha remarcat el fet que en l'actualitat, són un 2% dels personatges al cinema són de dones transsexuals, 1% lesbianes i un 5% afro descendents.

També s'ha destacat la preocupació per la falta de projectes amb persones amb diversitat d'origen o capacitats. S'ha dit que hi ha por al canvi i s'ha insistit en el fet que el paper dels mitjans de comunicació és fonamental per donar visibilitat a persones amb capacitats diverses, orientació sexual o raça que no responen al perfil d'home o dona blancs i heterosexuals.

La taula rodona també ha comptat amb una fila zero amb la participació de polítics, tècnics i representants d'entitats com la secretària de Feminismes de la Generalitat, Montserrat Pineda, el delegat a Lleida de la Generalitat, Bernat Solé, o l'alcalde de Castellserà , Marcel Pujol, que van participar en el debat.

Fotografies: Joan Gómez
KAREN ALFONSO VIDAL