La Pera de Lleida, ingredient protagonista en el 12è Dia de l’Estany
La pera de Lleida ha estat d’ingredient protagonista en la 6a Mostra Gastronòmica de Cuina que s’ha celebrat en el marc del 12è Dia de l’Estany i en el qual hi ha participat 6 restaurants de la zona com són La Guspira, el Xelin, cal Modesto, el Castell Remei, el Petit Xiroi i l’Amoca i que, com a novetat, enguany s’ha inclòs alguns plats sense gluten per tal de millorar l’accessibilitat als visitants.
Molts dels visitants han aprofitat el bon temps per apropar-se a l’estany amb bicicleta o cotxe enmig d’un ambient festiu, on a més de les degustacions de cuina, també s’ha realitzat una mostra d’anellament d’ocells, passejades a cavall o la tradicional plantada d’arbres en commemoració del final de l’emplenament de l’Estany.
Paral·lelament, al poble d’Ivars d’Urgell hi té lloc la 9a Fira de l’Estany amb diferents activitats culturals per a tots els públics.