Agricultura inverteix 13M€ en la modernització dels regadius

03/02/2017

La consellera d’agricultura, Meritxell Serret, ha estat l’encarregada de cloure la 16a Jornada de Reg i Futur que organitza la Comunitat General de regants dels Canals d’Urgell. Serret, ha indicat que l’ús eficient de l’aigua i la modernització del regadiu són una estratègia bàsica pel país ja que és en les superfície de regadiu on es concentra una part significativa de la producció agrària.

Meritxell Serret ha senyalat que tant el sector com l’administració estan decidits a apostar per la modernització dels regadius i per aquest propòsit es destinaran més de 13 milions d’euros  en els anys 2016, 2017 i 2018, dels quals, en el Canal d’Urgell s’han aprovat ja més de 2 milions d’euros.

En l’acte de cloenda, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, també ha indicat que cal fer pedagogia a la societat sobre quin és el paper del regar com a eina imprescindible en la transformació de la societat i l’economia i en el creixement del país. En aquesta edició s’ha tractat temes d’actualitat pel sector com les noves tecnologies, l’eficiència de les canonades per a regadiu  o el regadiu a la Comunitat Europea.

Anna Berga