Arriben els primers inscrits a la 12a Mollerussa Lan Party

07/11/2019

El saló confia en superar els 700 acreditats per segon any consecutiu

A les 5 d’aquesta tarda, els Pavellons Firals de la capital del Pla d’Urgell han obert les portes de la 12a Mollerussa Lan Party (MLP) amb l’arribada ja dels primers participants. El Saló, que romandrà obert fins diumenge a la tarda, en una sessió de 72 hores non stop, confia en superar per segon any consecutiu la xifra dels 700 inscrits, una xifra que situa aquesta trobada d’aficionats a les noves tecnologies al capdavant de les partys de Catalunya i al pòdium a nivell estatal.

A més de la party, la MLP està oberta al públic, podent visitar-la divendres i dissabte de 10 del matí a 10 de la nit i diumenge de les 10 del matí a les 5 de la tarda. El contingut del certamen inclou un petit saló amb empreses vinculades al sector tecnològic, dues xerrades sobre refrigeració líquida per a ordinadors (divendres a la tarda) i ciberseguretat (dissabte al matí),  i l’espai Kids, amb la visita demà divendres al matí de més de 200 joves estudiants.  D’aquests, 150 corresponen a alumnes de 5è i 6è de primària dels col·legis Mestre Ignasi Peraire i Pompeu Fabra de Mollerussa i la resta a 2n i 3r d’ESO dels quatre instituts de la ciutat. Aquests últims competiran per equips en una Hackathon.

Com a novetat d’enguany destaca una Micro Drone Party, una iniciativa en la qual s’han apuntat 25 pilots participants en la Mollerussa Drone Party i que té com a repte habilitar un mini circuit amb obstacles on volaran aquests petits drones, dotats amb càmeres 4k i que permeten volar FPV.

D’altra banda, dissabte a les 11.30 matí està prevista la visita al saló d’una comitiva d’autoritats presidida per l’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona; el director de l’ens firal, Xavier Roure, i l’Eduard Roca, de l’associació Mollerussa Lan Party, entre altres.

Infolleida