Detingut un veí de Golmés per amenaçar de mort l'alcalde del municipi

13/11/2023

Va increpar l'edil per discrepàncies en un projecte per reforçar la seguretat viària Calvís va denunciar els fets als Mossos

Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres un veí de Golmés per amenaçar de mort l’alcalde, Jordi Calvís. El detingut va increpar el primer edil per discrepàncies en un projecte per reforçar la seguretat viària a l’encreuament entre els carrers de Vila-sana, Pau Casals i Ponent, segons consta en la denúncia. Divendres al matí, els operaris van acudir a aquest punt del municipi per canviar la ubicació d’uns senyals, amb l’objectiu d’instal·lar-los més a prop de la paret per no dificultar el pas dels vianants per la vorera.

Segons relata la denúncia que va presentar Calvís davant dels Mossos d’Esquadra, els treballadors van trucar al primer edil i li van dir que aquest veí els estava increpant i no els deixava treballar. Calvís es va atansar fins al lloc per mediar i el detingut li va dir: “Tu de què vas, que et penses que ets l’amo de tot i fas el que vols. T’agafaré tot sol i et faré la feina i sabràs qui soc jo, et mataré.”

La denúncia constata que aquestes frases les va pronunciar amb agressivitat i a pocs centímetres de la cara de l’alcalde, per la qual cosa aquest últim va apartar l’home amb les mans. Calvís, tement que li donés algun cop, es va acabar apartant i va trucar a la policia.

Els Mossos d’Esquadra van desplaçar tres dotacions fins al lloc de la picabaralla i els agents van prendre declaració als testimonis que van observar i van sentir el que havia ocorregut. Calvís va assegurar que mai abans havia coincidit amb el detingut. A més, va apuntar que el motiu de les amenaces podria ser un odi contra la seua persona i l’equip de govern de l’ajuntament.

El consistori d’aquest municipi del Pla d’Urgell va encarregar al maig un estudi tècnic al Servei Català de Trànsit (SCT) per millorar la seguretat viària de l’encreuament, que era molt conflictiu. De fet, s’han registrat diversos accidents de trànsit en aquest punt. A la confluència entre els tres carrers s’ha construït una rotonda i s’han habilitat diversos passos de vianants. Els operaris van anar divendres a instal·lar els últims senyals.

SEGRE