El Palau d’Anglesola canviarà d’ubicació el camp de futbol per ampliar l’escola Arnau Berenguer

21/11/2020

El consistori també preveu la construcció d’una àgora, una llar d’infants i la unió de l’Avinguda Espinet i el carrer Lluís Companys

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha donat a conèixer als veïns l’avantprojecte d’urbanització del Complex Sant Roc. El projecte se centra en 4 canvis principals: la unificació de l’escola Arnau Berenguer, la construcció d’una llar d’infants, la creació d’una àgora i l’obertura d’un passatge que connectarà l’Avinguda Ramon Espinet amb el carrer Lluís Companys. Amb l’objectiu d’aconseguir una zona que concentri la comunitat educativa, el consistori ha donat via lliure al trasllat del camp de futbol a una altra ubicació del municipi.

 

El projecte es desenvoluparà en tres fases. La primera se centrarà en la unificació de l’escola i la construcció de la llar d’infants. Així mateix, els operaris urbanitzaran el carrer Mercè Rodoreda que donarà accés als dos edificis.  La següent fase de les obres serà el trasllat del camp de futbol a una nova localització i s’habilitarà la via peatonal que comunicarà l’Avinguda Espinet amb el carrer Lluís Companys. Aquesta acció, permetrà obrir un nou accés a les piscines municipals i la posterior ampliació en la tercera fase. També serà en l’últim tram de les obres quan es crearà un espai Àgora central, una plaça a l’aire lliure per dur a terme activitats culturals. El consistori té la idea a punt, però no ha concretat els terminis d’execució de l’obra. Això sí, el resultat serà el d’una urbanització pionera a la comarca.

 

En un futur, la meitat oest del complex es destinarà a usos esportius o culturals a disposició per la comunitat educativa en període lectiu i la resta de temps per als veïns. El projecte s’ha presentat de manera telemàtica via streaming amb l’explicació de Lluís Guash, Maria Tàpies, Jacint Alsina, Marc Santacreu i Jorgina Tàpies, els cinc arquitectes locals que estan al capdavant del projecte.

Alba Mor