El Palau d’Anglesola millora la visibilitat en les travessies perilloses

21/02/2017

El consistori ha instal·lat un total de deu miralls convexos en diversos punts del municipi on la visibilitat és reduïda a causa dels edificis o dels arbres que hi ha a la vorera.

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha instal·lat un total de deu miralls convexos en diversos punts del municipi per tal de millorar la visibilitat per als conductors. Els punts d’actuació han estat algunes cruïlles o interseccions transversals amb el Carrer Urgell i l’Avinguda de Sant Roc, en cantonades on la visibilitat és reduïda a causa dels edificis o dels arbres que hi ha a la vorera. Els miralls, de 80 cm de diàmetre, proporcionen un camp de visió molt ampli que permet veure els vehicles que vénen en ambdós sentits de la cruïlla.

Ramon Farnell, regidor d’urbanisme explica que aquesta mesura s’afegeix a la senyalització horitzontal que es va efectuar fa poques setmanes després de l’arranjament de l’asfalt del Carrer Urgell i que ha millorat molt la seguretat viària en aquest carrer que creua el poble d’est a oest. En aquest carrer ja s’han començat a pintar diversos passos de vianants per finalitzar l’actuació. “L'augment del trànsit rodat al municipi en els darrers anys, especialment del trànsit pesat que passa pel municipi suposa un risc que cal minimitzar amb mesures de seguretat viària com la senyalització i l'ordenació del trànsit. En aquest sentit, els miralls convexos suposen una mesura molt efectiva” apunta el Regidor.

Els miralls han estat adquirits a l’empresa Signum Nordest per un import total de 1.131 euros, incloent els pals d'acer galvanitzat. La instal·lació l’ha efectuat la brigada municipal. “La seguretat viària és un dels principals objectius que s'ha fixat l'Ajuntament del Palau d'Anglesola, atès l'elevat nombre de vehicles que transiten pel casc urbà i que en part és degut a la manca d'una variant que alliberi definitivament els trams urbans del pas d'aquest trànsit”, finalitza Farnell.

Infolleida