El Palau d’Anglesola reobre el circuit de la Lliga de Ponent amb l’Agro-Llobera Palau Night Run by Cursa de Sant Blai

01/07/2021

Se celebrarà el dia 3 de juliol a partir de les 21.30 hores i preveu la participació d’uns 250 atletes

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells; la regidora de Cultura i Teixit Associatiu del Palau d’Anglesola, Maite Teixidó; el coordinador de la cursa, Marc Solé; el patrocinador principal, Jordi Llobera, i l’atleta palauanglesolí Ricard Pastó, han presentat aquest dimecres la cursa Agro-Llobera Palau Night Run by Cursa de Sant Blai, que se celebrarà al Palau d’Anglesola el dia 3 de juliol, a partir de les 21.30 hores.

Es tracta de la primera cursa del circuit de la Lliga de Ponent que se celebrarà de manera presencial després d’aquests llargs mesos d’aturada pel coronavirus.

Joan Talarn ha afirmat que “Sant Blai ha de representar la tornada a la normalitat en aquest camp, que és prou transcendent per a les nostres comarques, ja que mou —mai millor dit— unes 3.000 persones que, al llarg de l’any, sumen unes 12.000 participacions en més d’una cinquantena de curses puntuables per tot el territori de Lleida”.

També ha destacat “el talent que demostra la Lliga Ponent, que aglutina les curses i és un punt de trobada de l’atletisme popular a casa nostra, mobilitzant el gruix de proves atlètiques”. En aquest sentit, s’ha felicitat per l’augment de persones que, en els darrers mesos, s’han animat a córrer perquè “es tracta de fer salut i gaudir-la pel territori”.

Per la seva banda, Francesc Balcells ha explicat que “dissabte recuperem la normalitat esportiva de competició, perquè en aquest entorn, durant la pandèmia, hi ha hagut gent que ha vingut sola, en parella o gent de fora que ha vingut a descobrir un terreny molt pla per córrer. També és una oportunitat per fer coses per les persones”.

La cursa comptarà amb uns 250 corredors/es i entre d’altres hi haurà atletes destacats com Ricard Pastó, atleta local i guanyador de quatre edicions de la cursa de Sant Blai; Xavier Badia, campió actual de Catalunya de 10 km en ruta; i l’atleta arbequina Núria Tilló, classificada per a la final del Campionat d’Espanya absolut en la prova de 5.000 metres llisos.

La carrera es desenvoluparà pels carrers del polígon del Palau d’Anglesola, un recorregut 100% asfalt i 100% pla, i constarà de tres voltes al circuit marcat.

La cursa homenatjarà l’atleta palauanglesolina Elena Llobera i Miró, recent campiona de Catalunya de salt de longitud, que serà l’encarregada de donar la sortida i de fer el lliurament de premis. La prova atlètica comptarà també amb un tram cronometrat d’uns 600 metres, amb una classificació paral·lela que premiarà els millors en categoria masculina i femenina amb unes sabatilles esportives. Els guanyadors de la prova rebran un lot de productes locals, productes de qualitat que promocionen el comerç de proximitat.

La Sant Blai és una prova organitzada per l’Ajuntament del Palau d’Anglesola i el Club Esportiu de la mateixa població. Compta amb l’empresa Agro-Llobera com a patrocinador principal i també rep el suport de petites empreses i comerços de la comarca del Pla d’Urgell. Se n’han realitzat cinc edicions, coincidint amb la festa major d’hivern del municipi plaurgellenc. La darrera fou el 2020 amb la xifra rècord de participants de 710 atletes. La pandèmia no va permetre organitzar la convocatòria al gener i, en contrast amb la temperatura d’aquell mes, s’organitza ara en ple estiu gràcies a la millora de la situació sanitària. A diferència de la cita hivernal, però, el tret de sortida serà a dos quarts de deu del vespre.

Infolleida