Els alumnes de Fondarella s’endinsen al món geganter

07/05/2019

En motiu de la 8a Trobada Gegantera del Pla d'Urgell que es celebrarà dissabte a Fondarella

“El Pla d’Urgell Gegant” és el nom de l’exposició que acull Fondarella en motiu de la 8a Trobada Gegantera que se celebrarà el proper dissabte en aquest municipi. Els alumnes de l’escola bressol Lo Caragolet i l’escola Minyons d’Urgell de Fondarella han visitat la mostra on han pogut veure la gran majoria dels 35 gegants i gegantets que hi ha a la comarca així com alguns del seus capgrossos. L’objectiu és que coneguin el món geganter i també que perdin la por als gegants.

Un altre dels objectius d’aquesta exposició i de la Trobada Gegantera és incentivar la formació de colles geganteres a aquells municipis de la comarca que no en tenen. Aquest és el cas de Fondarella que actualment està treballant per constituir-ne una.

La 8a Trobada Gegantera del Pla d’Urgell reunirà dissabte a representants de les 10 colles geganteres de la comarca a més dels gegants del Palau d’Anglesola. A les 5 de la tarda hi haurà la plantada i a les 6 començarà la cercavila pels carrers del municipi que clourà amb la ballada final a la pista poliesportiva.

Anna Berga