Èxit del Pla d’Urgell a la First Lego League

07/03/2022

La fase final se celebrarà el 2 d’abril a Torremolinos, Màlaga

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL) va acollir ahir l’onzena edició del torneig classificatori de la First Lego League, que va recuperar la presencialitat després de l’edició virtual de l’any passat a causa de la pandèmia de la Covid-19. L’objectiu d’aquesta competició és afavorir les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves així com també fomentar la consciència social i el treball en equip.

Prop de tres-cents adolescents de vint col·legis de les comarques lleidatanes i de Barcelona van competir durant tot el matí amb projectes centrats en la innovació del transport, tot això explorant els avenços tecnològics i els desafiaments globals als quals s’enfronta la humanitat.
La jornada va poder seguir-se en rigorós directe a través de Lleida TV, que va oferir cinc hores de streaming d’aquesta competició de robòtica i tecnologia educativa de la UdL. Entre tots els participants, l’equip Vemo Lego Players de l’escola Vedruna de Mollerussa es va emportar el primer premi. El segon lloc de la classificació també va ser per a alumnes de la capital del Pla d’Urgell, l’equip Epic Lego Bulls de La Salle Mollerussa. Ambdós centres tenen l’oportunitat de demostrar les seues habilitats a la Gran Final del First Lego League Espanya, que se celebrarà el 2 d’abril vinent al Palau de Congressos de Torremolinos, a Màlaga.
També van resultar premiats els projectes del Col·legi El Carme de Lleida, el FEDAC Guissona, l’Institut Ermegol IV de Bellcaire d’Urgell, l’Institut Els Planells d’Artesa de Segre, el Col·legi Santa Anna de Lleida, Vedruna Balaguer, Viaro Global School de Sant Cugat del Vallès i l’institut Terres de Ponent de Mollerussa. Dissabte vinent dia 12 de març es durà a terme la quarta edició d’aquest torneig tecnològic al campus que la Universitat de Lleida té al municipi d’Igualada.
Infolleida