Incertesa sobre com peritar els danys de les gelades als fruiters

29/03/2020

Davant la situació de confinament total els pagesos no saben com podran peritar els danys als arbres fruiters que han provocat les últimes gelades. L’afectació varia molt depenent de la comarca però en algunes zones podria arribar al 30%.

Les últimes gelades han provocat danys en molts arbres fruiters d’os i de llavor a les comarques del Pla de Lleida. Tot i que els danys varien molt d’una comarca a una altra, les més afectades serien el Segrià, la Noguera i el Pla d’Urgell, on en algunes zones es podria arribar al 30% d’afectació. Aquestes gelades, a més, han arribat quan els fruits són més vulnerables, com explica el president d’ASAJA Lleida, Pere Roqué.

 

A més, els pagesos, davant del confinament total que ha decretat el govern espanyol, no saben com podran peritar els danys. En aquest sentit, dimarts es reuniran telemàticament amb el subdelegat del govern per intentar aclarir-ho.

 

Preocupa també als agricultors la climatologia d’aquesta setmana, ja que es preveuen noves baixades de les temperatures que podrien provocar noves gelades.

Mariona Rebull i Martí