L’Ajuntament de Mollerussa s’organitzarà en 6 grans àrees amb regidories interrelacionades

25/06/2019

Marc Solsona ha fet un avanç del cartipàs. Pere Garrofé serà primer Tinent d’Alcaldia i Anna Carné, Rosalia Carnicé, Dolors Bargalló i Ramon Teixidó completen la Junta de Govern

L’Ajuntament s’organitzarà en sis grans àrees amb regidories interrelaciones per al proper mandant 2019-2023. Així ho ha explicat aquest dimarts l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha fet un avanç del cartipàs que preveu aprovar properament per decret per tal que se’n pugui donar compte en un Ple extraordinari previst per al proper 4 de juliol.

Urbanisme, amb Pere Garrofé, que també serà el primer Tinent d’Alcaldia, al capdavant és una d’aquestes àrees temàtiques, que també inclourà Contractació, que tindrà a Ramon Teixidó com a regidor responsable.

Acció Social i Comunitària estarà a càrrec d’Anna Carné (2a Tinent d’Alcaldia), que també tindrà cura d’Habitatge, Ciutadania i Infància. Solsona ha indicat que, a banda d’incloure l’àrea de Serveis Socials, aquesta àrea serà l’encarregada de tirar endavant el Pla Comunitari que ha presentat com a proposta de govern a través del qual es vol vehicular qualsevol recurs assistencial en les diferents etapes de la vida des de la infància fins a la vellesa. En aquesta àrea també s’inclourà la regidoria d’Igualtat, que seguirà sota la responsabilitat de Rosalia Carnicé (3a Tinent d’Alcaldia).

Finances i Règim Intern serà la tercera àrea, “la més administrativa i de portes endins”, segons Solsona, que ha dit que estaria compartida entre Ramon Teixidó (5è Tinent d’Alcaldia), a càrrec de les Finances, i Rosalia Carnicé, que seguirà sent la regidora de Règim Intern i d’Atenció Ciutadana.

Educació, Cultura, Joventut, Festes, Esports i Turisme serà la macroàrea en la que s’englobarà totes les polítiques de més proximitat amb el dia a dia del funcionament de la ciutat i de contacte continuo amb el teixit associatiu. Dolors Bargalló (4a Tinent d’Alcaldia) tindrà la cartera d’Educació, Participació i també es farà càrrec de dos projectes específics en els quals ha tingut ja un protagonisme en l’anterior mandant com són desenvolupament del Pla de Barris i el Grup Sant Isidori. Joan Ramon Domingo seguirà a Cultura mentre que Bernat Diaz seguirà a Esports. Turisme tindrà a Rosalia Carnicé com a regidora.

Atenció Externa i Serveis Municipals serà la cinquena àrea que estarà en mans de Joan Ramon Domingo, qui també incorporarà la Protecció Animal entre les seves responsabilitats.  

Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Noves Tecnologies, Comunicació i Transparència serà l’àrea que directament penjarà de l’alcalde tal i com ja ha estat en l’anterior mandant, segons ha explicat Solsona, qui ha dit que com a novetat funcional s’incorporaran 3 comissions informatives per cada Ple ordinari enlloc d’una general com es feia ara. També ha avançat que es farà un Ple ordinari cada dos mesos, els mesos senars, i extraordinaris quan sigui convenient.

Infolleida