Les obres de millora de la carretera entre Linyola i Bellcaire d'Urgell començaran a finals de 2017

07/12/2016

L’obra es durà a terme només en una fase i té una previsió de durada d’un any.

Els treballs de millora de la carretera LP-3322 que uneix Linyola, al Pla d'Urgell i Bellcaire d'Urgell, a la Noguera, començaran a finals del 2017. Així ho han assenyalat Àlex Masses, alcalde de Linyola. Aquesta via que registra un important volum de trànsit de cotxes, camions i tractors cada dia i que funciona com a ''connector comarcal'' presenta un estat de deteriorament evident en molts trams on l'asfalt està desgastat, amb forats i també amb un parell de canvis de rasants i corbes perilloses amb falta de visibilitat. El fet que sigui una via molt estreta encara posa amb més risc els usuaris que hi circulen. El tram afectat és de 4,5 quilòmetres i es calcula que els treballs costaran uns 5,1 milions d’euros.

 

Mases, acompanyat de l’alcalde de Bellcaire, Jaume Monfort ha apuntat que van demanar explicacions al Departament de Territori després de veure que als pressupostos 2017 només hi figurava una partida de poc més de 237.000 euros per aquesta via. Després de mantenir una reunió amb la directora del Departament a Lleida, Dolors Tella, i una conversa amb el mateix conseller Josep Rull, van poder aclarir que aquests diners són els que es destinaran a pagar les primeres certificacions de l'obra i que el gruix fort del projecte estarà inclòs als comptes del 2018.

 

Els alcaldes també van poder aclarir que l'obra no es faria per fases, tal com se'ls havia explicat inicialment que es duria a terme, sinó que la previsió que té el Govern és de fer-la en una sola fase i finalitzar-la en el màxim d'un any, de manera que els treballs s'allargaran fins la tardor de 2018.

 

Àlex Mases ha recordat que la reivindicació perquè es millori aquesta via fa molts anys que s'arrossega, des que es va arreglar el tram entre Linyola i Mollerussa. “És una carretera molt transitada ja que connecta el Pla d'Urgell amb la Noguera i també l'Urgell. A més a més es tracta d’una carretera escolar perquè hi passen tots els alumnes de Linyola que van a l'institut de Bellcaire”, diu l’alcalde.

 

Finalment, Mases també ha aprofitat per demanar una ''dignificació'' de les rotondes que hi ha a la variant de Linyola amb més il·luminació i cartells indicatius d'entrada i sortida de la població així com també que hi hagi una previsió de reasfaltat del ferm del tram fins a Mollerussa ja que comença a acusar el pas dels anys i en alguns punts també comença a estar força deteriorat.

Infolleida