Linyola convertirà l’antic escorxador en un obrador municipal

07/02/2017

El consistori planeja convertir l’espai en desús en un local de referencia que permeti desenvolupar iniciatives d’emprenedoria en el sector agroalimentari i en l’elaboració de productes de proximitat.

L’ajuntament de Linyola té previst de convertir l’antic escorxador en obrador municipal. El consistori planeja convertir el local, actualment en desús, en un espai de referència que permeti potenciar usos tradicionals com la matança del porc i l’elaboració de productes artesanals com confitures, confitats, licors, entre d’altres.

El projecte, que està en fase de redacció, també té previst adequar la sala principal com a espai polivalent per a trobades de colles i grups per celebracions diverses. També inclou l’acondicionament de les sales annexes per facilitar espais d’activitats per a joves.

Alex Mases, alcalde de Linyola explica que amb aquesta iniciativa, el consistori pretén crear un espai municipal que permeti desenvolupar iniciatives d’emprenedoria en el sector agroalimentari i de proximitat. “Aquest nou obrador permetrà continuar amb les tradicions típiques de la nostra cultura, com és la matança del porc per exemple, amb condicions d’higiene òptimes i seguint la normativa actual, però usant els mètodes d’elaboració tradicional”, descriu Mases.

 

Carme Nuin, cap del Servei de Salut Pública a Lleida, Antoni Díaz, Director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i Oriol Anson, Director General de Desenvolupament Rural han visitat avui l’espai i s’han compromès a estudiar la viabilitat d’aquest projecte.

Infolleida