Linyola serà el punt de sortida de la 10a Catigat

01/02/2017

“100km, 18 pobles, 1 comarca” aquest és el lema de la pedalada popular en BTT que el proper diumenge 30 d’abril celebrarà el seu 10è aniversari. Linyola és la població escollida pels organitzadors per acollir la sortida d’aquesta pedalada no competitiva. Precisament van ser alguns socis del Club Excursionista de Linyola els que van impulsar aquesta cita, entre altres, ara fa deu anys. Actualment la Catigat està organitzada per  diferents clubs i associacions de la comarca. L’objectiu d’aquesta pedalada és donar a conèixer la comarca del Pla d’Urgell així com el seu entorn natural.

La Catigat transcorre pels 18 pobles  i nuclis de la comarca en un circuit circular. Enguany torna a haver-hi tres circuits: un curt de 42km, un mitjà de 84km i el llarg de 125km.

Amb un màxim de 1000 inscripcions, la Catigat és la pedalada popular no competitiva amb més assistència de les comarques de Ponent.

L’edició d’enguany tindrà una vessant més solidària ja que col·laborarà amb l’ONG Proactiva Open Arms, dedicada a rescatar els refugiats que arriben a Europa a través del Mar Egeu i el Mar Mediterrani.

Anna Berga