Lo Parrot, el bandoler que fou alcalde de Mollerussa ja té conte propi

06/04/2019

El conte s'ha presentat dins el 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya i ha estat escrit per Txell Giné i il·lustrat per Carme Maria Martín

El Teatre L’Amistat de Mollerussa ha acollit, dins el marc del 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, la presentació del conte Lo parrot, el bandoler escrit per Txell Giné i il·lustrat per Carme Maria Martín. El llibre, editat pel Casal Popular L’Arreu i l’Ajuntament de Mollerussa, vol apropar al públic i posar en valor la figura de Jaume Banqué, més conegut com Lo Parrot, qui fou propietari de l’hostal i sometent en cap, alcalde de la ciutat al 1846 i un cèlebre bandoler, finalment empresonat i afusellat a Lleida.

A banda de la figura de Lo Parrot, el conte també explica la història la cultura i el territori i ajuda a entendre una manera de fer i de ser de la gent de Mollerussa. Així mateix, aquest projecte és el primer pas per, de cara al 2021, commemorar el 175è aniversari de la mort de Lo Parrot.

Per aquesta primera edició s’ha fet una tirada de 600 exemplars i el conte aspira a ser dels llibres més venuts d’aquest Sant Jordi a Mollerussa.

 

Anna Berga