Mollerussa consultarà als seus ciutadans com volen que sigui el centre de la ciutat

17/01/2017

Podran votar 8585 veïns de Mollerussa i 155 comerciants de la zona.

L’ajuntament de Mollerussa i el Pla de Barris del municipi duran a terme una consulta popular amb l’objectiu de que siguin els ciutadans els qui decideixin el projecte sobre la remodelació del centre urbà.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de les regidores de Participació, han presentat aquest dimarts la consulta, de caràcter consultiu i no vinculant, que tindrà lloc la setmana del 20 al 26 de febrer i que servirà per escollir quin dels tres projectes finalistes es vol dur a terme. Es podrà escollir entre 4 opcions, votar una de les tres propostes finalistes que van sortir del Concurs d’Idees o una quarta opció de vot en blanc.

Aquestes tres propostes aposten per prioritzar els vianants i les zones verdes i limitar la circulació de vehicles. Com a altre element comú, les tres opcions preveuen convertir la plaça de Manuel Bertran en una zona verda i retirar l’actual zona d’aparcament.

Podran participar a la consulta totes les persones empadronades a Mollerussa majors de 16 anys i 155 titulars de les activitats comercials de la zona d’actuació. El dret a vot es podrà exercir telemàticament o de manera presencial i serà necessari fer un previ registre de participació el qual s’habilitarà a partir d’aquest 20 de gener.

El divendres 17 de febrer es farà una xerrada informativa sobre les 3 propostes al Teatre l’Amistat, la primera sessió serà a les 8 de la tarda i la segona a les 9.

Anna Berga