Mollerussa disposarà de 50 punts de recollida selectiva intel·ligent

04/03/2022

Iniciativa pionera a tota Espanya, que permetrà millorar el percentatge de reciclatge i anunciar comerços locals

Mollerussa disposarà a finals d’abril de 50 contenidors de recollida selectiva intel·ligent repartits per tot el municipi. És una iniciativa pionera a tota Espanya, que substituirà les tradicionals papereres que es poden trobar en la majoria de carrers. Seran uns contenidors que l’empresa fundadora regalarà a cada ajuntament interessat i que aniran finançats a través d’anuncis dels comerços locals. 

La finalitat és millorar el percentatge de recollida selectiva complint amb 14 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. També generaran WiFi gratuït i un punt de càrrega per a dispositius mòbils a través d’energia solar.

L’empresa fundadora ha presentat el projecte davant dels comerciants de Mollerussa perquè puguin anunciar-se a través d’un monitor que hi haurà instal·lat en cada contenidor. La pròpia empresa fundadora serà l’encarregada d’enregistrar un spot publicitada a cada establiment. Una proposta que ha estat rebuda amb bons ulls per l’associació de comerciants.

Aquests contenidors ja s’han implantat a països com Estats Units i Brasil i a més de 180.000  gasolineres de Sud-Amèrica.

RICARD GÓMEZ PUIG