Mollerussa la Mitja Marató que va haver de ser suspesa l’any passat

15/10/2021

La prova estrena recorregut homologat amb 13 quilòmetres de circuit urbà que passarà per Golmés i, per primer cop, per Vilanova de Bellpuig

Mollerussa celebrarà el pròxim diumenge 24 d’octubre la 33à edició de la Mitja Marató que va haver de suspendre l’any passat a causa de la pandèmia. L’esdeveniment ha estat dimensionat per atraure 400 participants, dels quals 150 s’espera que disputin la prova de 5 kilòmetres. La prova, organitzada conjuntament per l’Ajuntament i l’Associació Atlètica Xafatolls, presenta com a novetats destacades un nou recorregut amb 13 kilòmetres de circuit urbà, homologat per part de la Federació Catalana de Mitja Marató i que, passant per Golmés, arriba fins a Vilanova de Bellpuig per primer cop. Així ho han dit aquest matí en la presentació de la prova l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor d’Esports, Bernat Díaz, el vicepresident dels Xafatolls, Xavi Puigredon, i del director esportiu de l’entitat, Fran Carrillo.

Solsona ha celebrat la represa d’aquesta competició després de la suspensió de la darrera edició i ha afegit “el fet que sigui un circuit homologat és important per optar a proves de rang superior”. També ha agraït la implicació de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, on arriba per primer cop el recorregut del circuit, i de l’Ajuntament de Golmés. En aquest sentit, Puigredon ha destacat que “és un bon lloc per provar-nos després d’un any sense curses a la zona”, i en referència al nou recorregut, n’ha destacat la seva qualitat i que possiblement serà el definitiu de cara a pròximes edicions. L’alcalde ha demanat la comprensió de la ciutadania i ha indicat que es distribuiran bans informatius amb el recorregut i l’afectació de les restriccions de trànsit.

Pel que fa a la cursa, la sortida està prevista a les 10 del matí des de la plaça de l’Esport i l’arribada es farà, com és habitual, al parc municipal. Els dorsals es podran recollir la tarda de dissabte des de les 6 fins a les 8 i diumenge a partir de les 8 al pavelló poliesportiu 11 de Setembre. Als participants se’ls obsequiarà amb una bossa del corredor i uns mitjons commemoratius. La cursa forma part del Circuit de les Mitjes Maratons de Ponent, amb competicions a Tàrrega, Mollerussa, Lleida i també Balaguer, on enguany no s’ha celebrat.

Així mateix, es premiarà als 5 primers corredors masculins i femenins, el primer per categories i l’equip millor classificat, una classificació que s’establirà amb els temps de 3 dels seus corredors que primer entrin a meta. En el cas de la cursa de 5 km, es premiarà als 3 primers. S’han previst 4 avituallaments al llarg del recorregut i ambientació musical amb tres grups de batucada i equip de música. També s’oferirà servei de massatges a l’arribada i es comptarà amb llebres perfectament identificades per marcar el ritme a 1.24, 1.30 i 1.45. Puigredon també ha agraït la col·laboració dels patrocinadors de la prova com són Serveis Rosselló, Pujol, FMC, IClotet, i Agbar. Així mateix, ha destacat la implicació amb la Fundació Ángel Olaran amb la recollida de sabatilles esportives entre els atletes participants.
Infolleida