Neix ArtPla, l’associació d’artistes visuals del Pla d’Urgell, que es presenta el 25N amb una instal·lació

24/11/2021

El col·lectiu, que vol visibilitzar l'art fet a la comarca, es presenta en societat amb una acció contra la violència de gènere

La plaça de l’Ajuntament es convertirà, el proper 25 de novembre a les 6 de la tarda, en l’escenari on es presentarà la instal·lació reivindicativa “Mans de silencis”, que forma part de la programació per el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, que té com a acte central la lectura del manifesta a partir de les 7 de la tarda. La instal·lació serveix com a presentació i primer acte oficial de l’associació d’artistes visuals del Pla d’Urgell ArtPla, l’associació d'artistes visuals per a reivindicar i visibilitzar l'art que es fa al territori. Ho ha explicat aquest matí la presidenta de l’associació, Ester Gasol, acompanyada de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; la regidora de Joventut, Raquel Pueyo, i dos membres de l’associació, el muralista i tatuador Sergi Gaya i la videògrafa Laura Hut.

La presidenta d’ArtPla ha indicat que el talent artístic de la comarca “fins ara estava individualitzat, però si anem tots a una, tindrem més visibilitat”. En aquest sentit, Marc Solsona ha afegit que “aquesta nova entitat se suma a les dues recentment creades com són Som Mollerussa i Pla Sonor, la qual cosa denota que el moviment associatiu i cultural de la ciutat agafa força i defineix interlocutors clars, i alhora fa que la seva creixent activitat reverteixi en la dinamització de la ciutat”.

Des de l’organització, indiquen que per ser-ne membre només cal tenir bagatge artístic i interès cultural. Actualment, la via de contacte amb l’associació és Instagram, concretament el perfil @artpla_artistesvisuals.

 

 

Infolleida