Salut detecta sis casos positius en el cribratge massiu fet a Mollerussa

16/09/2020

Se li van practicar la prova a 440 persones i el percentatge de positius (1,3%) està dins de la mitjana catalana

El departament de Salut ha comunicat a l’ajuntament de Mollerussa que en el cribratge massiu que es va dur a terme el passat dimarts dia 8 de setembre es van detectar un total de sis casos positius d’entre els 440 testos PCR fets, 433 en el dispositiu organitzat al Pavelló Onze de Setembre i la resta al CAP. Així ho ha dit l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha afegit que el percentatge de positius se situa en un 1,3%, molt similar a la mitjana dels detectats en aquest tipus de proves arreu de Catalunya. 

Cal recordar que el cribratge, adreçat majoritàriament a persones d’entre 18 i 40 anys amb la sospita d’haver-se exposat a contagi, es va fer amb l’objectiu de reduir la transmissió comunitària i afavorir la detecció de casos asimptomàtics i així abaixar la corba davant l'inici del curs escolar. De fet, de les 380 persones que es van inscriure a través del formulari obert al web municipal, un 53% eren docents. 

Més de 3.000 alumnes enceten amb normalitat el curs escolar a Mollerussa

D’altra banda, més de 3.000 alumnes han iniciat aquest dilluns el curs escolar a Mollerussa, dels quals 1.668 ho van fer a Infantil i Primària i 1.384 a Secundària. L’alcalde ha explicat que es van detectar algunes aglomeracions de familiars de l’alumnat en els accessos però que el funcionament ja s’ha regulat després de la novetat del primer dia. Tot i amb això, ha recordat la necessitat de seguir amb els protocols de seguretat establerts i, sobretot, mantenir les distàncies en els accessos i sortides dels centres escolars. 

Solsona ha explicat que durant el curs Mollerussa acull més de 5.000 estudiants entre les diferents opcions formatives que hi ha a la ciutat i que totes elles hauran de seguir amb els protocols de prevenció de la Covid-19 establerts.

INFOLLEIDA