Tones de brossa després d'onze mesos amb el domicili ocupat

06/04/2022

Mentre tenia l'habitatge ocupat havia de continuar pagant les factures dels subministraments

En Joan el 14 de febrer de 2021 va rebre una trucada d'un familiar avisant-lo que havien ocupat la seva casa familiar a Miralcamp. Aleshores, aquell dia va començar un malson d'11 mesos. En un primer moment va trucar als Mossos d'Esquadra i aquests no van poder fer res. Durant aquests mesos en Joan ha estat immers en una lluita sense el suport de les institucions.

La família ocupant és del mateix municipi i han deixat el domicili ple de brossa. A més, ho han trencat tot, els mobles, la instal·lació elèctrica i els records familiars. En Joan i el seu germà van decidir contractar a un advocat i denunciar els fets. Quasi un any després la justícia els hi ha donat la raó. Durant tot aquest període a la despesa administrativa se sumen les factures dels subministraments.

A banda del malson de tenir la llar ocupada i veure com ho feien tot mal bé. En Joan ha sofert amenaces de mort per part dels ocupes. Fins i tot, un d’ells ha rebut una ordre d’allunyament. Ara, l’ajuntament facilitarà contenidors per la neteja del domicili. Es tracta de l’única ajuda que han rebut durant tot el calvari.

Infolleida