Tot a punt perquè obri l’EquiMollerussa, certamen que marida competició i oci al voltant del món dels cavalls i l’equitació

02/05/2019

L’esdeveniment estarà obert al públic de forma gratuïta des de demà divendres fins al diumenge al migdia i inclou concursos de morfologia i de salt territorial a més de nombrosos espectacles eqüestres.

Al llarg d’aquest dijous a la tarda han anat arribant els primers cavalls que participaran –s’esperen 200 animals– aquest cap de setmana en la 2a edició del certamen EquiMollerussa, certamen de la capital del Pla d’Urgell adreçat al món de l’hípica i l’equitació, i que inclourà un concurs morfològic-funcional de cavalls, una competició de salt territorial, a més de complementar la convocatòria amb un ampli programa d’espectacles eqüestres i altres atractius com una exposició d’exemplars de ruc català o parades amb productes alimentaris i exposicions d’algunes de les empreses col·laboradores. El certamen està organitzat per Fira de Mollerussa, l’Institut Mollerussa –instal·lacions que acullen l’esdeveniment–, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament i l’associació ANCCE.

El certamen, d’entrada gratuïta per al públic, es realitzarà a les instal·lacions de l’Institut Mollerussa, centre que farà coincidir el certamen amb la seva jornada de portes obertes.

El certamen arrencarà a les 10 del matí de demà divendres amb proves de morfologia durant tot el dia. A les 19 hores està previst l’acte oficial d’inauguració d’aquesta segona edició, mentre que a les 19.15 tindran lloc els primers dos espectacles eqüestres previstos: un, amb una demostració de doma vaquera i alta escola, a càrrec de Caballos Zamora Villa, i, a continuació, el número Aina, la nena que xiuxiueja els ponis.

La jornada de dissabte s’iniciarà a les 9 del matí amb l’esmorzar Memorial Manolo Ferra i José Miguel Gan. A més de la segona fase, amb proves de funcionalitat del Concurs del Cavall P.R.E durant tot el dia, dissabte tindrà lloc –de 10 del matí a 3 de la tarda- el Concurs de salt territorial, a més d’una demostració de doma natural a càrrec de Horsemanship Colt Starting, Carlos Fabregat –a les 12.30 del migdia- així com a tres espectacles a partir de les 19 hores: Equinatur, demostració doma vaquera i alta escola de Caballos Zamora Villa i l’espectacle Santi Serra Camps, Sercam Shows.

Per últim, diumenge es desenvoluparà la tercera fase del Concurs del Cavall P.R.E., a primera hora del matí, per continuar a partir de les 10.30 amb l’elecció de premis especials i posterior lliurament de premis. Per tancar, al voltant de les 12.30, està prevista una Demostració eqüestre a càrrec d'alumnes de l’Institut Mollerussa.

Infolleida